Bakkerij 't Stoepje
Recept 't Stoepje Breekbrood

Breekbrood met knoflook, kaas en kruiden


Vanwege het heerlijke weer komt ‘t Stoepje met een lekker recept voor bij het barbecueën. Breekbrood met knoflook, kaas en kruiden. Neem een mooi robuust brood als basis, bijvoorbeeld ons brood van toen volkoren, en volg onderstaand recept voor een gerecht om van te genieten. Of verzorg jij de volgende vrij-mi-bo? Dan mag dit overheerlijke borrelbrood met een Franse twist niet ontbreken! Haal een lekker vers brood bij jouw vaste bakker, vul het met verschillende soorten kaas en maak het af met wat Provençaalse kruiden. Bak het af in de oven en et voila, jij en je collega’s wanen je zo in de Provence!

Ingrediënten:
1 st                         Brood
100g                        Kaas (belegen kaas, mozzarella, cheddar enz.)
75g                          Roomboter
1 teen                      Knoflook
1 bosje                     Provençaalse kruiden
1 tl                         Chiliflakes

Bereiden:
1.           Verwarm de oven voor op 180°C.
2.           Maak de knoflook schoon en hak deze fijn.
3.           Hak de kruiden ook fijn.
4.           Smelt de boter in een steelpan en verhit de knoflook even mee.
5.           Snijd het brood kruislings vier keer in en schenk de boter over het brood.
6.           Verdeel de gehakte kruiden en kaas (na eigen wens) erover.
7.           Bak in circa 10 minuten krokant en goudbruin.