Bakkerij 't Stoepje

Noten-Rozijnenstoet met compote


Speciaal voor de broodfans die verantwoord willen genieten hebben onze bakkers een aantal lekkere broden ontwikkeld in ons Vitaal-assortiment. Onze Noten-Rozijnenstoet is een van deze bijzondere broden! Dit lekkere compacte brood is gemaakt van volkoren roggemeel en zit boordevol zaden, granen, noten en pitten. Maak een echte traktatie van jouw broodje met zelfgemaakte vijgen-abrikozencompote!

Rasp de schil van de sinaasappel, snij het witte deel van de sinaasappel en verdeel de vrucht in partjes. Halveer de partjes en doe ze met de gesneden vijgen en de abrikozen in een pan met een dikke bodem. Voeg de sinaasappelrasp en de andere ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook, zodat de suiker oplost. Laat het op een lage stand, met af en toe roeren, 30–35 minuten zachtjes koken totdat de compote ingedikt is. Giet de warme compote in een bakje en laat deze afkoelen. Snij de noten rozijnen stoet in plakken en serveer de compote erbij of erop.

Eet smakelijk!

Ingrediënten voor vijgen abrikozen compote:
1 sinaasappel
150 gram gedroogde vijgen
100 gram gedroogde abrikozen
1 eetlepel geraspte gember wortel
1 dl witte azijn
1.5 dl water
200 gram bruine basterdsuiker